Întreținere Ușoară

pentru un aspect elegant și o frumusețe atemporală

Ușor de întreținut

Servicii / Întreținere și curățare

Hanex® este neporos și este colorat în masă. Astfel materialul se șlefuiește cu ușurință, îndepărtându-se micile zgârieturi și permițând restaurarea sa la aspectul inițial.


ÎNTREȚINEREA DE ZI CU ZI

Se șterge cu o lavetă sau un burete umed. Pentru petele de bază se folosesc detergenți slabi sau de uz general. Periodic se trece cu un burete abraziv pe toată suprafața pentru a menține un aspect uniform.

DAUNE DIN CAUZA CĂLDURII

Caracteristicle intrinseci ale materialului compozit acrilic Hanex® îi conferă proprietăți excelente de rezistență la căldură. Cu toate acestea, pentru a preveni orice daune cauzate de căldură, nu așezați niciodată obiecte fierbinți direct pe suprafață. Folosiți întotdeauna un suport cu picioare de cauciuc atunci când vreți să puneți obiecte fierbinți pe blat. Evitați expunerea directă și indirectă a materialului la peste 80°C.

DAUNE CHIMICE

Evitați contactul cu himicalele puternice crecum: detergenți de curățare a aragazului, acetonă, diluanți etc. În cazul contactului cu acestea, spălați repede cu apă. Contactul prelungit poate provoca daune serioase.

îNDEPĂRTAREA PETELOR REZISTENTE

Pentru a îndepărta petele rezistente, arsurile de la țigări sau zgârieturile folosiți un burete abraziv cu un produs de curățare abraziv.Zgârieturile mai adânci pot fi îndepărtate prin șlefuirea cu atenție cu hârtie abrazivă 120, urmată de 220 și de 320. Finalizați prin frecarea supafeței cu un burete abraziv umed cu mișcări circulare. Pentru zgârieturi adânci sau alte daune care necesită repararea de către un expert trebuie contactat un fabricator Hanex® autorizat.

pași simpli pentru a evita deteriorarea blatului

tăierea

Evitați să tăiați direct pe blat. Folosiți întotdeauna un suport, un fund de bucătărie.

Temperatura

Nu puneți niciodată oale fierbinți pe blat. Deși materialul compozit acrilic Hanex® este rezistent la căldură, expunerea prelungită la temperaturi extreme poate cauza deteriorări permanente.

Substanțele acide

Acizii puternici precum cei folosiți la desfundarea țevilor ar trebui curățați cu apă imediat. Unii dintre aceștia, dacă nu sunt îndepărtați de pe suprafață pot provoca albirea materialului, care este dificil de remediat.

De ce Hanex®?


Deși nu este chiar atât de dur ca piatra pentru a permite tăierea direct pe suprafață, compozitul acrilic Hanex® este o alegere excelentă pentru bucătărie, datorită îmbinărilor invizibile. Pentru că pare turnat, nu există zone în care să se infiltreze apa, umezeala, vaporii de grăsime, și astfel nu se pot dezvolta bacterii sau mucegaiuri. Printr-o simplă trecere cu o lavetă și cu un detergent universal se îndepărtează toată murdăria.