Ce este Hanex?

 

 
HANEX® SOLID SURFACES

 

 

Este un material compozit acrilic premium care pune in valoare echilibrul perfect între funcție și formă.  El este alcătuit din metacrilat de metil (MMA), polimetilmetacrilat (PMMA), trihidrat de alumină și alte substanțe speciale care îi conferă calitate și frumusețe atemporală.

Datorită acestei compoziții, Hanex dobândește o serie de proprietăți ce îl tranformă într-unul dintre cele mai versatile materiale pentru amenajări interioare:

 • Termoformabilitate tridimensională
 • Translucență
 • Îmbinări invizibile
 • Posibilitatea gravării unor modele pe suprafață
 • Posibilitatea realizării unor inserturi de culori diferite

 

Procesul exclusiv de fabricație utilizează echipamente și materiale high-tech, astfel încât materialul compozit acrilic HANEX este meticulos conceput și executat pentru a rezista chiar și celui mai riguros tratament. Hanex este obținut folosind o tehnologie unică de prelucrare, și anume Unitatea de Turnare cu Banda Dublă (Double Belt Casting Unit). Aplicarea presiunii și controlul temperaturii de către banda de turnare superioară și inferioară maximizează uniformizarea compoziției, controlul grosimii, lucrabilitatea materialului, rezultând un produs cu o calitate premium.

 

De ce funcție și forme superioare?

 • Disponibil în peste 120 de nuanțe și texturi
 • Ușor de prelucrat și montat cu îmbinări imperceptibile
 • Rezistent la pete și ușor de întreținut
 • Durabilitate
 • Rezistent la mucegai, bacterii, poluanți
 • Prietenos cu mediul
 • Susținut de o garanție de 10 ani

Sigur – testat și certificat NSF și Greenguard

 


 
BENEFICII HANEX® SOLID SURFACES
 

 

 

Gamă variată de culori și texturi


Oferim peste 120 de culori și texturi ce includ uni-uri, efecte de chipsuri mici și mari, aspect văluros sau cu nervuri. Proiectează-ți spațiul după cum îți imaginezi cu orice culoare sau textură.

Flexibilitate nelimitată


Hanex este fabricat dintr-un amestec unic rășini acrilice și minerale naturale, astfel incât plăcile pot fi tăiate, prelucrate și termoformate într-o gamă nelimitată de modele. Singura limită este imaginația.

 

Întreținere ușoară/ reparații


Hanex este neporos și omogen în toată masa materialului. Aceste caracteristici îl transformă într-un material aproape fără mentenanță și reparabil. Cu o curățare periodică cu o lavetă umedă, își menține frumusețea originală pentru mulți ani. Poate fi de asemenea reparat și restaurat la aspectul inițial.

Ușor de prelucrat


Hanex poate fi prelucrat cu sculele obișnuite folosite în producția de mobilier  și montat cu îmbinări invizibile. Flexibilitatea designului și uzabilitatea Hanexului (ex: chiuvete, antistrop cu racord rază, etc) crează o combinație unică de frumusețe, design și utilitate.

 

Durabilitate – raport de rezistență la pete


Hanex este un material ce are în compoziția sa un conținut ridicat de trihidrat de aluminiu ca agent de umplere, un ingredient care conferă rezistență superioară la pete și la substanțe chimice. Cu toate acestea. Expunerea la substanțe chimice dure trebuie evitată. În caz de contaminare, curățați imediat suprafața cu apă și apoi ștergeți cu o lavetă. Șlefuiți dacă este necesar. De regulă, deteriorarea suprafeței se produce în funcție de substanță și de timpul de expunere.

Rezistent la bacterii


Hanex este un material igienic perfect pentru blaturi de baie sau de bucătărie. Datorită suprafeței neporoase este rezistent la bacterii, ușor de curățat și de întreținut.

 

Calitate certificată


Hanex are mai multe certificări: NSF International, ISO 14001, ISO 9001, SCS, Greenguard. Toate acestea înseamnă că Hanex este un material igienic, sigur, prietenos cu mediul. Poți afla mai multe în buletinul tehnic.

Stabilitate termică


Hanex rezistă la deformări și la decolorări atunci când se află în apropierea unei surse de căldură directe sau indirecte. Hanex a fost testat în cadrul următoarelor categorii tehnice: rezistență la căldură, rezistență la apă fierbinte, rezistență la intemperii, stabilitate UV.

 


 
APLICATII
 
 

Cu o gamă variată de culori și de posibilități de design, Hanex desăvărșește orice spațiu. Flexibilitatea nelimitată în design îl transformă în materialul compozit acrilic perfect pentru aplicații comerciale și rezidențiale.

 

O varietate de aplicații: blaturi pentru rulote, interioare de nave, placări exterioare, placări de pereți rezidențiale, băi rezidențiale, mese de birouri, placare de șemineu, mână curentă, blat și placare de bucătărie, pereți și podea pentru lift, deskuri de recepție, placări de stâlpi, panouri decorative.

 

 
Dimensiuni standard
 
 
 
 

Hanex are o variate culori și texturi care sunt omogene în toată masa și grosimea sa, compensând astfel dezavantajele laminatelor sau pietrei naturale.