Întrebări frecvente

 

Aici găsiți cele mai frecvente întrebări!


1. Este Hanex® rezistent la pete?

Hanex® este rezistent la pete. Pentru că este neporos, petele nu pot penetra suprafața, ceea ce inseamnă o curățare și întreținere ușoară
2. Este Hanex® rezistent la caldura?

Deși Hanex® este stabil și neafectat de temperaturi de până la 100 de grade Celsius, temperaturile ridicate sau flăcările vor deteriora suprafața materialului. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, defectele pot fi remediate. Pentru a proteja materialul de daunele cauzate de căldură folosiți întotdeauna un suport cu picioare de cauciuc.
3. Cum curat Hanex®?

Hanex® este ușor de curățat. Apa cu săpun sau detergentul pe bază de amoniac sunt singurele elemente de care este nevoie pentru întreținerea de zi cu zi. Zgârieturile minore, arsurile sau decolorările ușoare sunt de asemenea ușor de reparat. Reparațiile majore ar trebui realizate de un fabricator autorizat Hanex®.
4. Cine poate monta Hanex®?

Un profesionit instruit poate monta Hanex®. Consultați fabricatorii regionali.
5. Necesita Hanex® etansare speciala?

Nu, Hanex® este un material neporos. Spre deosebire de piatra naturală, Hanex® nu necesită niciodată operațiuni speciale de etanșare.
6. Anumite culori rezista mai mult decat altele?

Nu neapărat, deși culorile deschise arată mai puțin semnele trecerii timpului și au nevoie de mentenanță mai rar. Notă: Ca la majoritatea materialelor, finisajul lucios al culorilor deschise și în special al celor închise, se poate zgâria mai ușor. Dacă în timp apar zgârieturi, acestea pot fi ușor șlefuite și suprafața restaurată. Această operațiune trebuie realizată de un fabricator autorizat, care va percepe un tarif.
7. Materialul Hanex® este igienic?

Da, Hanex® este neporos și are îmbinări invizibile impenetrabile. Spre deosebire de alte materiale precum cele melaminate sau precum unele pietre naturale, Hanex® nu are nervuri sau adâncituri în care să rămână mizerie sau bacterii. Această suprafață deosebit de netedă îl face un material extrem de ușor de curățat. Hanex® poate fi prelucrat astfel încât să fie o suprafață mare și unitară care să nu permită dezvoltarea bacteriilor.
8. Cum repar o zgarietura sau o taietura?

Zgârieturile sau tăieturile ușoare pot fi reparate cu un burete și un detergent abraziv.
9. Este materialul Hanex® folosit vreodată la pardoseli?

Materialul compozit Hanex® nu este destinat pardoselilor, deși a fost folosit pentru a îmbrăca scări. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați Hanex® la pardoseli, se recomandă să nu fie în zone cu trafic intens.
10. Pot cumpara placi de Hanex® si sa le montez singur?

Pentru a asigura o calitate corespunzătoare și a beneficia de garanție, materialul este disponibil doar prin distribuitori și fabricatori autorizați.