Întretinere și curățare

Materialul compozit Hanex este neporos și are o colorare dimensională completă. Acesta lucru permite ca materialul să fie șlefuit cu ușurință, eliminând orice deteriorare a suprafeței cum ar fi micile zgârieturi, permițând restaurarea sa la aspectul inițial.

 

Îngrijirea și întreținerea de zi cu zi a materialului compozit Hanex

Se șterge cu o lavetă sau un burete umed. Pentru petele de bază se folosesc detergenți slabi sau de uz general.
Periodic se trece cu un burete abraziv pe toată suprafața pentru a menține un aspect uniform.

Daune de căldură

Caracteristicle intrinseci ale Hanex îi conferă proprietăți excelente de rezistență la căldură în raport cu alte materiale compozite acrilice de pe piață. Cu toate acestea, pentru a preveni orice daune cauzate de căldură, nu așezați niciodată obiecte fierbinți direct pe suprafață. Folosiți întotdeauna un suport cu picioare de cauciuc atunci când vreți să puneți obiecte fierbinți pe blat. Evitați expunerea directă și indirectă a materialului la peste 80° C.

 

Daune chimice

Evitați chimicalele puternice care pot provoca deteriorări ale materialului precum: detergenți de curățare a aragazului, acetonă, diluanți, etc. În cazul contactului cu acestea, spălați repede cu apă. Contactul prelungit poate provoca daune serioase blatului.

Îndepărtarea petelor rezistente

Pentru a îndepărta petele rezistente, arsurile de la țigări sau zgârieturile folosiți un burete abraziv cu un produs de curățare abraziv.
Zgârieturile mai adânci pot fi îndepărtate prin șlefuirea cu atenție cu hârtie abrazivă 120, urmată de 220 și de 320. Finalizați prin frecarea supafeței cu un burete abraziv umed cu mișcări circulare. Notă: pot fi folosite diferite metode în funcție de finisaj.
Pentru zgârieturi adânci sau alte daune care necesită repararea de către un expert trebuie contactat un fabricator Hanex autorizat.

 

Pași simpli pentru a evita deteriorarea

Evitați să tăiați direct pe blat; folosiți întotdeauna un suport

Nu puneți niciodată oale fierbinți pe blat. Deși Hanex esteb rezistent la căldură, expunerea prelungită sau la temperaturi extreme poate cauza deteriorări permanente

Acizii puternici, precum cei folosiți la desfundarea țevilor ar trebui curățați cu apă imediat. Unii dintre aceștia, dacă nu sunt îndepărtați de pe suprafață, pot provoca albirea materialului, care este dificil de remediat.